Perfect Welding

Aktuálna stránka nie je bohužiaľ dostupná vo vybratom jazyku.

Chcete zmeniť jazyk a navštíviť domovskú stránku alebo by ste chceli zostať na aktuálnej stránke?

Zmeniť jazyk
Perfect Welding

JEDNODUCHÉ, ROBUSTNÍ A S OPTIMALIZOVANÝMI NÁKLADY SVAŘOVÁNÍ OCELI SYSTÉMEM PUSH

Ať už ve stavebnictví, strojírenství nebo automobilovém dodavatelském průmyslu, všude se používá ocel. Tento materiál lze neomezeně recyklovat, díky různým slitinám je velice univerzální a dobře se obrábí – nezáleží na tom, zda válcováním, frézováním nebo svařováním. A co je ještě důležitější: ocel je dostupná ve velkém množství a za nízkou cenu. Proto se jedná o materiál číslo jedna, pokud nehrají žádnou roli hmotnost, odolnost proti povětrnostním vlivům a kyselinám nebo hygiena.

Každý postup svařování nemusí být typu high-tech či high-end. U oceli platí zásada jednoduchosti, robustnosti a optimalizovaných nákladů. To samé platí i pro svařování tohoto materiálu. Ocel se často svařuje obloukovým svařováním v ochranné atmosféře, ať už ručně, nebo roboticky. Ideálně se k tomu hodí systém Push. Společnost Fronius jej nabízí jako konfigurační možnost pro svou flexibilní platformu svařovacích systémů TPS/i. Systém Push má jednoduchou konstrukci a stejně tak jednoduše se ovládá. To podporuje vysokou dostupnost systému a optimalizuje pořizovací i provozní náklady.

 

A takhle to funguje: Motor v podavači drátu posouvá drát hadicovým vedením dopředu ke svařovacímu hořáku. Hadicové vedení a svařovací hořák vyvinula společnost Fronius také sama, což přispívá k bezproblémové funkci celého systému. Na samotném svařovacím hořáku není potřeba žádný motor. Díky tomu je svařovací hořák lehký, což je výhoda pro svářeče i roboty. Jelikož jsou pro automatizovaná použití potřeba méně výkonné roboty, znovu se snižují celkové náklady na systém. Také u systému Push klade společnost Fronius důraz na konstantně vysokou kvalitu výsledků svařování. Svařovací balíčky „Low Spatter Control“ (LSC) a „Pulse Multi Control“ (PMC) nabízí asistenční systémy pro svářeče, aby se daly produkovat vysoce kvalitní svary i v obtížných podmínkách. Oba balíčky mají k dispozici stabilizátor průvaru. PMC nabízí svářeči další podporu díky stabilizátoru oblouku. Tyto asistenční systémy jsou důležité hlavně tehdy, pokud nelze dodržet tolerance dílů, například když se zvětšují styčné mezery nebo se mění tloušťky materiálu. Svařovací zdroj pak reguluje parametr takovým způsobem, aby oblouk dodržoval charakteristiky definované svářečem a průvar zůstal stabilní. Stabilní oblouk navíc umožňuje vysoké rychlosti svařování: mnoho dodavatelů automobilového průmyslu zvýšilo díky PMC svou produktivitu zhruba o 20 procent. Tímto způsobem systém Fronius Push podporuje uživatele, aby dosahoval optimálních svarových švů také při vysokém tlaku na náklady a za nepříznivých okolností.

Systém Push se skládá ze svařovacího zdroje a podavače drátu – motor na svařovacím hořáku není potřeba.